Anna Lindh - Right To Play

Anna Lindh

Verksamhetsledare, Right To Play Sverige
Anna Lindh

Anna Lindh är en social entreprenör som tillsammans med Thomas Breistein har startat upp Right To Play Sverige där hon är Programansvarig. Just nu driver hon ett program för ensamkommande och nyanlända ungdomar. Hon har ett stort socialt engagemang och brinner extra för jämställdhet och integration och är en av Reach For Changes Change Leaders.

- Att jag har fått chansen att bli en Change Leader är fantastiskt. Nypa mig i armen-fantastiskt! sa Anna Lindh när det blev officiellt.. Jag ser fram emot att utmana och att utmanas tillsammans med Reach For Change.


Anna har en karriär bakom sig inom mediaproduktion, marknadsföring och kommunikation med fokus sponsorskap och rättigheter. Listan på spännande uppdrag och utmärkelser är lång men det var genom idrotten som hon hittade hem, till arbetet i Right To Play Sverige.

Idrotten har alltid varit en stor del av Annas liv på olika vis. Under sin uppväxt spelade hon både tennis och fotboll och var en framstående fotbollsspelare i AIK. Anna är formad av sin uppväxt inom idrotten och vet att det är en utmärkt arena för utbildning, utveckling och vänskap. När hon arbetade ideellt som tränare för en grupp nyanlända, ensamkommande ungdomar kunde hon använda sina erfarenheter för att starta projekt tillsammans med ungdomarna för att aktivera och engagera dem för att hjälpa dem att bygga sin framtid i Sverige. De små projekten utvecklades snabbt till en heltidssyssla.

Inför etablerandet av Right To Play Sverige kontaktade Thomas Breistein Anna för att lära sig mer om integration inom idrotten i Sverige. De insåg snabbt att de hade en samsyn och Anna och Thomas beslöt sig för att starta upp Right To Play Sverige tillsammans.

Kontakt: alindh@righttoplay.com

 

Tillbaka till Medarbetare.