Nazir Haydarpour - Right To Play

Nazir Haydarpour

Ungdomsledare, Right To Play Sverige
Nazir Haydarpour

Nazir är 18 år gammal och har varit med i Right To Play sedan februari 2017. Ungdomsledare har han varit sedan oktober 2017.


Nazir kom till Sverige i december 2015. ”Den första tiden på flyktinglägret satt jag och några andra jag lärt känna och tittade ut genom fönstret hela dagarna. De som jobbade på lägret tyckte att vi borde gå ut och röra på oss lite och få frisk luft. Vi sa att vi väntade på att det skulle bli dag! Då skrattade personalen och sa att vi nog skulle få vänta en tre-fyra månader!” berättar Nazir.

Nazir gillar att spela fotboll, att hänga med kompisar och är jätteintresserad av att läsa böcker. Senaste boken han läste var "Slumdog millionaire" och den bästa bok han läst är "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.

På Right To Play ansvarar Nazir för att leda ungdomsaktiviteter och ska under 2018 fokusera på att locka fler tjejer till Right To Play. Det är viktigt tycker han. Det bästa med Right To Play menar Nazir är att man blandar lärande med roliga aktiviteter och att ungdomar får lära sig att söka jobb, utveckla sin svenska och hur man skriver ett CV.
Han gillar att jobba med Right To Play för att han får träffa mycket människor, och för att han får inspirera andra ungdomar till att tro på sig själva. 

”Min bästa egenskap som ungdomsledare är att jag är trevlig mot alla” säger Nazir och skrattar! 

 

Tillbaka till Medarbetare.