Rouhallah Khalili - Right To Play

Rouhallah Khalili

Ungdomsledare, Right To Play Sverige
Rouhallah Khalili

Rouhallah är 19 år gammal, och har varit del av Right To Play sedan våren 2018. Ungdomsledare har han varit sedan oktober 2018.


Rouhallah kom till Sverige för tre år sedan och går första året på gymnasiet. Han läser teknikprogrammet, som han tycker är väldigt roligt - särskilt att arbeta i programmet CAD och designa hus. I framtiden drömmer han om att utbilda sig till pilot. "Skolan tar mycket tid, nästan all ledig tid som jag inte är i skolan, så pluggar jag - eller jobbar!" ler Rouhallah och tillägger att han också gillar att simma, spela fotboll och träffa vänner. 

Rouhallah kom i kontakt med Right To Play via Facebook, genom en vän som jobbar som Ungdomsledare och skrev ett inlägg om sitt jobb och vad organisationen arbetar med. "Jag blev genast intresserad och skrev till min kompis och frågade massa saker om Right To Play och kort därefter blev jag inbjuden att vara med på en aktivitet. Det var jättekul och sedan dess har jag varit med på nästan alla aktiviteter" berättar han. Han tycker att det är väldigt roligt att vara en del av Right To Play. "Som ensamkommande har många ingen familj och ingen som är nära. Genom Right To Play får ungdomar ett nätverk och en gemenskap där de får träffa vuxna och andra ungdomar, och må bra." Rouhallah tycker att det är viktigt att ett sådant sammanhang finns för nyanlända ungdomar och tror att det ger många framtidstro, en känsla av att det kommer att bli bra. Han tycker också att det är bra att Right To Play stöttar ungdomar att komma ut i jobb. "Jag tycker det är jätteviktigt att få ett första jobb, med det där första jobbet kommer man in på arbetsmarknaden och då blir allt enklare.” 

Som ungdomsledare ansvarar Rouhallah för olika aktiviteter, att prata med och lära känna alla ungdomar som är med på aktiviteter och att de ska känna sig sedda. "Jag tycker om att prata med ungdomarna och ha den kontakten, det är ett roligt jobb på det sättet, och en bra erfarenhet att ha på mitt CV! Men annars är det egentligen inte så mycket skillnad mellan att vara ungdomsledare och att vara deltagare. Och det tycker jag är bra, här är alla med på lika villkor och vi förstår varandra och kan stötta varandra" berättar han. 

"I framtiden hoppas jag att Right To Play kommer att växa och bli en stor organisation som fortsätter att arbeta med ungdomar och att hjälpa männniskor. och jag hoppas att jag kommer att fortsätta som Ungdomsledare, eller kanske någon annan roll i organisationen!" ler Rouhallah.