Shams Rezaei - Right To Play Sverige

Shams Rezaei

Senior Ungdomsledare
Shams Rezaei

Shams är 18 år gammal, och har varit del av Right To Play sedan slutet av 2017. Ungdomsledare har han varit sedan oktober 2018.


Shams kom till Sverige för tre år sedan och läser andra året fordonsteknik på gymnasiet. Han valde att programmet eftersom han gillar att mecka med bilar och efter gymnasiet vill han studera vidare till bilingenjör. “Tidigare drömde jag om att bli fotbollsproffs men nu har jag vuxit upp mer och vet att det finns andra saker som är viktiga. Min familj kom till Sverige för några månader sedan och jag vill ta hand om dem, uppfostra mina småsyskon - jag vill att de ska uppfostras som riktiga Svenssons!” skrattar Shams.

Förutom att gå i skolan och träna fotboll så har Shams alltid försökt jobba extra. Han tycker att det är bra att jobba och komma ut i samhället och få ta eget ansvar. “Man får ingenting gratis! Så jag gillar att jobba hårt och ha mycket att göra” säger Shams och fortsätter med att berätta att han ville bli Ungdomsledare I Right To Play länge, men han har inte riktigt haft tid tidigare. 
Han kom i kontakt med Right To Play genom en kompis, och det var första gången Shams blev del av en förening eller organisation, förutom fotbollen. Det visade sig vara en bra plats för Shams, där han träffade många kompisar och fått flera bra kontakter. Shams gillar att hålla sig aktiv, så han tränar även på gym när han inte jobbar, pluggar eller tränar fotboll. “Jag skulle beskriva mig själv som ganska rastlös, men också alltid trött för jag hinner inte sova så mycket. Sen är jag också en social och snäll person, hjälpsam, och har lätt för att lära mig nya saker” fortsätter han.

Shams sökte jobbet som Ungdomsledare för att få erfarenhet, komma in mer i samhället och för att han tyckte att det verkade vara ett roligt jobb. “Som Ungdomsledare måste man ta mycket ansvar, och också vara en förebild för andra ungdomar. Det är viktigt att sköta sitt jobb, vara trevlig och hjälpa till och få alla ungdomar att känna sig välkomna” menar Shams.   
“Första dagen jag hade ungdomsledarjackan på mig var en så konstig känsla! På ett bra sätt, helt annorlunda, var så nervös men samtidigt fick ett sånt självförtroende. Alla frågade mig hur har du fått jobbet och kändes som att de var imponerade. Känslan var helt otrolig, nästan som att jag var en idol!” skrattar han.