Mohammed Salleban - Right To Play

Mohammed Salleban

Ungdomsledare, Right To Play Sverige
Mohammed Salleban

Mohammed är 18 år gammal, och har varit del av Right To Play sedan starten 2017. Ungdomsledare har han varit sedan juni 2018.


Mohammed kom till Sverige för drygt tre år sedan och kommer ihåg sin första tid i Sverige som helt vilsen. "Jag kände mig som en liten sten som blivit ivägkastad i ett stort hav, jag kände ingen, kunde inte prata språket och visste inte vad jag skulle göra. När jag kom till Solna och fick kontakt med Anna och Right To Play förändrades allt. Det var då jag började utvecklas.  Jag har varit med i aktiviteter i Right To Play sedan starten och det har varit jättekul och jättebra för mig" berättar han.
Idag går Mohammed på NTI-gymnasiet, där han studerar teknikprogrammet. Han älskar datorer och allt tekniskt och tycker att IT är ett spännande område där det händer saker hela tiden. Detta passar Mohammed som gillar att prova nya saker och ofta har mycket på gång. I framtiden vill han plugga till civilingenjör, men också starta eget företag och jobba vidare inom Right To Play. "Jag vill vara en hjälpsam person, jag tycker att alla ska hjälpa varandra och det känns självklart för mig att hjälpa andra så gott jag kan, och det får jag göra i Right To Play." 

Förutom hjälpsam beskriver Mohammed sig som en social person som gillar att prata, och promenera. Men helst i stan, inte i naturen! Han är också nyfiken och letar alltid efter nya saker att göra. Right To Play har varit en bra plats för Mohammed att testa nya grejer,  allt ifrån olika sporter och fysiska aktiviteter till praktik och olika typer av jobb. Det roligaste jobbet är att filma fotbollsmatcher, tycker han, eftersom det är kombinerar hans intresse för teknik med fotbollsintresset. "Jag har varit med om så mycket i Right To Play, jag har lärt mig mycket - framförallt språket. Det har varit det viktigaste, att jag har lärt mig svenska. Men jag har även fått praktik och jobb. Med Right To Play är vi högst upp på toppen i Sverige!" skrattar Mohammed. 

Som ungdomsledare ansvarar Mohammed för olika aktiviteter, han tycker att det är kul att få jobba inom Right To Play nu, som han har varit del av så länge. Han gillar att ta ansvar och hjälpa övriga ungdomar med deras mål. I framtiden vill han arbeta med att få fler företag att samarbeta med Right To Play, så att organisationen kan bli större och ha fler aktiviteter för ännu fler ungdomar i hela Sverige!