Anna Lindh - Right To Play Sverige

Anna Lindh

Grundare och generalsekreterare
Anna Lindh

Anna Lindh är grundare av Right To Play Sverige. Idag är Anna ytterst verksamhetsansvarig och ansvarar för utöver de idag nitton anställda, även för strategi- och affärsutveckling av organisation. Dessutom är hon en av Reach for Changes utvalda Change Leaders, en social entreprenör som verkar för att skapa en bättre värld för barn och unga, och hon blev även utnämnd till "Top 100 Women in Social Enterprise 2022" i hela Europa (en av fyra från Sverige på listan).


Anna har en karriär bakom sig inom mediaproduktion, marknadsföring och kommunikation med fokus på sponsorskap och rättigheter. Vid sidan av tidigare jobb har Anna alltid haft ett stort socialt engagemang och brinner extra för jämställdhet och mångfaldsfrågor.

Anna är den som designat organisationens prisvinnande program som hjälper ungdomar att komma ut i sitt första extrajobb. Genom sitt arbete i Right To Play har Anna även blivit finalist i Guldhanden 2018, vunnit Right To Plays globala pris ”Rising star” 2019, samt tagit emot Silverhjulet på sponsrings- och eventgalan Gyllene Hjulet 2018 för samarbetet med Tele2 och Tele2 Arena.

"Genom Right To Play försöker vi se till att nyanlända ungdomar blir aktiva deltagare i det svenska samhället. Vi vill vara den brygga som ungdomarna behöver för att hitta sina första jobb i Sverige för att sen snabbt lära sig det nya språket, hitta ett sammanhang och bygga självkänsla", säger Anna. 

Kontakt: alindh@righttoplay.com

 

Tillbaka till Medarbetare.