Saadat Khaliqyar - Right To Play Sverige

Saadat Khaliqyar

Alumni f.d. Ungdomsledare
Saadat Khaliqyar

Saadat har varit del av Right To Play sedan starten i januari 2017. Anställd Ungdomsledare var han mellan juni 2017-2019.


Texten är skriven i juni 2017:

Saadat har bott i Sverige sedan 2015, och har varit en del av Right To Play Sverige sedan starten – eller egentligen redan innan. Han var bosatt i Solna kommun och började på Solna Gymnasium och kom där i kontakt med Anna Lindh, Right To Play Sveriges grundare, redan 2015 när han började spela fotboll i AIK. Idrottsföreningen hade startat ett lag för nyanlända ungdomar och Anna var tränare. Saadat och Anna fick en god kontakt redan från start. Saadat har haft en stor roll i att utveckla Right To Play Sverige till den organisation det är idag. Han har deltagit i nästan alla aktiviteter, var den första att bli anställd som Youth Leader och är en av de ungdomar som har drivit succéprojektet "Sommarplugget på Tele2 Arena". Saadat gillar att hålla lektioner och lära ut sina kunskaper till andra, det vill han gärna göra mer framöver!

Idag går Saadat Språkintroduktion på gymnasiet, favoritämnen är matte och samhälle. Annars går större delen av hans tid åt till att jobba – förutom jobbet som Ungdomsledare jobbar Saadat extra på ett hotell i stan, där Right To Play stöttat honom i rekryteringsprocessen. ”Jag är bra på att jobba!” skojar han. ”Nej men jag gillar att jobba! Det handlar inte så mycket om att tjäna pengar – jag tänker mer att om man inte har så mycket att göra, så har man för mycket tid att tänka, man börjar oroa sig för framtiden, skolan osv. På jobbet får jag träffa folk, prata med människor och jag har kompisar på jobbet som jag umgås med, och tjänar pengar! Det är en bonus!” skrattar Saadat. Den tid han får över spenderar han gärna med att umgås med vänner och laga mat tillsammans med dem.

Saadat gillar att jobba med Right To Play för att det ger honom möjlighet att träffa nya människor, vara en inspiration för andra ungdomar och praktisera sin svenska i flera olika miljöer. ”Vi jobbar, träffar nya människor hela tiden och har olika aktiviteter – då får jag prata mycket svenska och det är jätteviktigt! Svenskar kan annars vara svåra att få kontakt med, men med Right To Play kommer det naturligt” säger han. Framåt skulle Saadat vilja hitta på aktiviteter som sammanför nyanlända ungdomar med svenska pensionärer, där de kan träffas och fika ett par gånger i veckan. ”Båda grupperna är ofta ensamma och behöver någon att prata med. Jag tror att det hade kunnat vara fint för både ung och gammal att få ha någon att snacka med!” säger Saadat.       

 

Tillbaka till Medarbetare.