Seyed Hasan Rezai - Right To Play Sverige

Seyed Hasan Rezai

Alumni f.d. Ungdomsledare
Seyed Hasan Rezai

Seyed har varit med i Right To Play sedan mars 2017. Anställd Ungdomsledare var han mellan juni 2017-2019.


Texten är skriven i juni 2017:

Seyed läser studieförberedande programmet på gymnasiet och nästa år när han får välja program så ska han plugga teknik. Favoritämnen i skolan är matte och kemi, och när han gått ut skolan vill han bli inredningsdesigner. ”Jag vet inte när jag kom på att jag ville bli det, ibland gillar man bara något utan att veta varför. Jag tycker om att ändra om hemma, med möbler och tavlor och så, jag vill att det ska vara fint när någon kommer och hälsar på. Jag har utsökt smak! Det säger mina kompisar alltid!” 

Utanför skolan går mycket tid till träning. Seyed är målvakt och lagkapten i sitt fotbollslag Flyttfågeln FC, tränar parkour och på gym. Han gillar inte att bara sitta hemma och kolla på TV, utan vill vara ute, vara social, göra saker, och lära sig nya grejer. ”Jag är nyfiken, jag vill lära mig allt!” skrattar Seyed.

Det som är så bra med Right To Play tycker Seyed är att det är en organisation som skapar kontakter, lär ungdomar om det svenska samhället och får en att må bra. ”När man är i en asylprocess, är man ofta orolig, kan bli deprimerad, tänker mycket – men när vi är på aktiviteter så kan man släppa det för en timme eller två, lära sig nya saker och bara ha roligt. När man kommer till ett nytt land vågar man inte gå fram och prata med folk, men genom Right To Play får man till exempel praktik och då vågar man mer. Jag har till och med fixat ett jobb. När jag får göra något bra så känns det bra inuti, jag får självförtroende, blir glad, pigg och vill göra ännu mer grejer!” berättar Seyed.

Som ungdomsledare har Seyed bland annat lett ”Sommarplugget” där han tillsammans med två andra tagit fram kursplan och lett lektioner. Under 2018 vill han utveckla denna aktivitet vidare, och har bland annat planer på att starta en bokcirkel där ungdomar får hjälpa varandra att börja läsa böcker! 

Tillbaka till Medarbetare.