Ali Shogai - Right To Play Sverige

Ali Shogai

Alumni f.d. Ungdomsledare
Ali Shogai

Ali har varit med i Right To Play Sverige sedan januari 2017. Anställd Ungdomsledare var han mellan februari 2018-2020.


Berätta lite om dig själv!

Jag heter Ali och är 20 år gammal. Jag kom till Sverige från Iran 2015. Nu jobbar jag på förskola och pluggar till barnskötare på Komvux. På fritiden lyssnar jag på musik, chillar med kompisar och ibland skriver jag låttexter. Jag älskar musik och har släppt en låt och musikvideo om min flykt till Sverige. 

 

Varför är du med i Right To Play?

Jag gick först med i Right To Play för att lära känna nya vänner, kolla på matcher, ha roligt och utveckla språket. Jag ville göra någonting och samla erfarenheter. Nu jobbar jag som Ungdomsledare hos Right To Play för att jobba med människor ger mig en bra känsla. När jag ser att en människa mår bra och skrattar mår också jag bra!

 

Vad tycker du är viktigt i din roll som ungdomsledare?

Jag vill dela mina erfarenheter till andra ungdomar. Jag vill vara en bra förebild för andra och samtidigt också lära andra det jag har lärt mig. Som Ungdomsledare är det viktigt att vara i tid och respektera alla som är med i gruppen. En Ungdomsledare ska kunna leda en grupp och också ha en bra relation som en kompis.

 

Vilka är dina styrkor?

Jag är en glad och social person som skrattar och snabbt blir kompis med nya personer - det hjälper mig att vara en bra ledare som ungdomarna kan prata med. Jag tycker det är viktigt att vara i tid och att respektera allas åsikter.