Rouhallah Khalili - Right To Play Sverige

Rouhallah Khalili

Senior Ungdomsledare
Rouhallah Khalili

Rouhallah är 19 år gammal, och har varit del av Right To Play sedan våren 2018. Ungdomsledare har han varit sedan oktober 2018. Sedan maj 2019 är han Styrgruppsmedlem i projektet "Innovate To Work". 


Berätta lite om dig själv!

Rouhallah heter jag och är en av ungdomsledarna i Right To Play. Jag studerar teknikprogrammet, andra året i gymnasiet. Jag är en positiv person och vill göra skillnad för andra. Jag ser möjligheter istället för hinder – för det finns alltid ett sätt att lösa saker. Utmaningar triggar mig och de senaste åren av mitt liv har varit fyllt med just utmaningar, som jag ständigt möter och övervinner.

 

Varför är du med i Right To Play?

Först och främst vill jag säga att jag är med i Right To Play för att utveckla mig själv - komma in i samhället, utveckla mitt språk och skaffa mig erfarenhet. För det andra är jag väldigt intresserad av att hjälpa andra människor.

 

Vad tycker du är viktigt i din roll som ungdomsledare?

Som ungdomsledare ska man vara ansvarsfull, punktlig och ska ha ett bra nätverk med ungdomar. Som ungdomsledare ska man alltid snacka med alla ungdomar så att de inte känner sig som en främling, speciellt nyanlända ungdomar som inte har några nära och kära här i Sverige.

 

Vilka är dina styrkor?

Att skapa kontakt med ungdomarna är jag väldigt bra på. Att ge förslag är jag också bra på. Jag är alltid redo att hjälpa andra.