Kadra Ferej - Right To Play Sverige

Kadra Ferej

Senior Ungdomsledare
Kadra Ferej

Kadra har varit en del av Right To Play sedan 2018. Ungdomsledare har hon varit sedan hösten 2019. 


Berätta lite om dig själv!

Kadra heter jag, är 19 år gammal och jag är från Eritrea. Jag kom till Sverige 2014 och jag kom hit själv. Nu bor jag här med min familj. Som person är jag väldigt snäll, omtänksam och har bra tålamod. Jag gillar att jobba med händerna, därför går jag byggprogrammet på gymnasiet. Jag brinner för barn, unga och gamla personer och jag gillar att hjälpa andra. Jag har många intressen, men fotboll är min största hobby. Genom fotbollen har jag fått många vänner och ett bra nätverk, och det var så jag kom i kontakt med Right To Play.
 

Varför är du med i Right To Play?

Jag började med Right To Play som ensamkommande och gick på olika aktiviteter. Jag har lärt mig väldigt mycket genom Right To Play, särskilt som ungdomsledare - vi har fått olika utbildningar, lärt oss om samhällsfrågor, hur kan man förändra samhället och sig själv. Dessutom har jag gått fotbollsdomarutbildning och jobbar nu som domare genom Right To Play.
Right To Play har hjälpt mig att komma in i samhället. Det bästa med Right To Play är att de öppnar dörrar för alla ungdomar som behöver hjälp. Right To Play är som en familj för mig. Vi ungdomar har jätteroligt tillsammans och vi hjälper varandra. Om jag eller någon av ungdomarna har problem så finns det också vuxna förebilder som vi kan prata med. Jag tycker att Right To Play är viktigt för alla ungdomar, om inte Right To Play hade funnits så hade varit tråkigt och svårare för oss, man hade kanske bara varit hemma efter skolan och vi skulle inte kunna engagera oss såhär som vi gör nu.


 

Vad tycker du är viktigt i din roll som ungdomsledare?

Det som är viktigt i min roll som ungdomsledare är att jag är en förebild för ungdomar och lär dem allt vad jag kan och har lärt mig. Jag har gått igenom mycket så jag vet ganska mycket som jag också vill dela med mig av. Jag vill visa att ingeting är omöjligt om man kämpar och om man har vilja. Det har gjort att jag också är elevambassadör i min skola.  

 

Vilka är dina bästa egenskaper?

Det som jag älskar med mig själv att jag är positiv, att jag vet vad som bra för mig och vad som är dåligt, och att jag säger ja till många bra saker.