Abbas Barati - Right To Play Sverige

Abbas Barati

Ungdomsledare
Abbas Barati

Abbas är 20 år gammal och har varit en del av Right To Play sedan 2017. Ungdomsledare har han varit sedan 2019. 


Berätta lite om dig själv!

Abbas heter jag och är 20 årsålder som kommer ifrån Afghanistan. Jag bor numera i Stockholm och för närvarande studerar jag VVS montör på Lernia och som har börjat jobba sen jag var 7 år gammal. Jag är en lantiskille som bor i storstan. Jag gäller alla sport, främst fotboll och även är skitbra på att åka skridskor. Som ungdomsledare har jag jobbat sen i augusti 2019, men fick även mitt första jobb genom Right To Play, som filmare. 

 

Varför är du med i Right To Play?

Genom att delta i Right To Play så hittade jag min väg och mitt mål i livet. Right To Play har alltid backat upp mig och hjälpt mig i olika situationer. Alla i Right To Play är jätteviktiga för mig, de är som mina egna familjemedlemmar. 
Innan jag började i  Right To Play så mådde jag inte alls bra, ibland känns det som att börja i Right To Play har räddat livet på mig. Genom Right To Play har jag fått träffa många stjärnor som brinner för att hjälpa andra, både ungdomar, de som jobbar i Right To Play och aktiva vuxna i vårt nätverk. 

Vad tycker du är viktigt i din roll som ungdomsledare?

Jag vill vara och hoppas att jag är en bra förebild för andra ungdomar, och samtidigt en ambassadör och riktigt, riktigt bra representant utåt för Right To Play och därmed få bra ledarskapserfarenhet att ta med mig vidare i livet.

 

Vilka är dina styrkor, bästa egenskaper?

Jag skulle säga att jag är pålitlig, rättvis, och en bra ledare som jobbar hårt.