Forozan Mozzafari - Right To Play Sverige

Forozan Mozzafari

Projektmedarbetare/Senior Ungdomsledare
Forozan Mozzafari

Forozan är 20 år gammal och har varit en del av Right To Play sedan 2018. Ungdomsledare har han varit sedan hösten 2019. Forozan är sedan januari 2020 anställd i projektgruppen i vårt projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden.


Berätta lite om dig själv!

Jag heter Forozan Mozaffari, jag är 20 år gammal och kom från Afghanistan till Sverige för fyra år sedan. Jag gillar att plugga och umgås med vänner, som person jag är glad och social.

Sedan mer än två år tillbaka kom jag i kontakt med Right To Play genom mina vänner, det var då jag började komma på aktiviteter och nu är det snart ett år sedan som jag jobbar som ungdomsledare på Right To Play. 

 

Varför är du med i Right To Play?

Jag tycker att Right To Play är en väldigt bra organisation, de stöttar nyanlända ungdomar med språk, att skapa kontakter och hitta jobb. Eftersom jag själv är en nyanländ ungdom så vet jag hur viktigt dessa saker är för en nyanländ ungdom. Dessutom är nyanlända och speciellt ensamkommande ungdomar som är en stor del av de ungdomarna som är med Right To Play,  tyvärr en väldigt utsatt grupp i samhället. Så därför betyder det mycket för mig att jobba med dem och vara med organisationer som jobbar för dessa ungdomar. 

 

Vad tycker du är viktigt i din roll som ungdomsledare?

Som ungdomsledare får jag lära mig nya saker, får chansen att öva på dem och använda dem tillsammans med mina tidigare erfarenheter och egenskaper. Genom detta blir jag en representant både för nyanlända ungdomar och organisationen. 

 

Vilka är dina bästa egenskaper?

Mina bästa egenskaper är att jag har lätt för att kommunicera med folk och bygga relationer med andra, är nyfiken och vill lära mig nya saker och gillar utmaningar i mitt liv.