Engagerad styrelsemedlem som gjort alla misstag, men som också skapat effekt sökes! - Right To Play Sverige

Tillbaka
 • Dela:

Engagerad styrelsemedlem som gjort alla misstag, men som också skapat effekt sökes!

Right To Play söker nu en ledamot som kan adjungeras in i styrelsen fram till ordinarie årsmöte 2019.

Varaktighet:
Tillträde sker på 2018s sista styrelsemöte den 26 november eller på 2019s första styrelsemöte, som är planerat att äga rum i januari 2019.

Omfattning:
Styrelsen har möten 4 ggr per år plus ett årsmöte. Utöver det så behöver du kunna lägga ca 2 timmar i månaden där du är mer operativt involverad som stöd till Verksamhetsledaren.

Lön:
Arbetet i Right To Plays styrelse är ett ideellt arbete.

Ansökan/intresseanmälan:
Skicka ditt CV till alindh@righttoplay.com och berätta varför du skulle bli en bra styrelseledamot i Right To Play Sverige. Skriv ”Styrelsemedlem som vet hur det är” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 20 november, men urval sker löpande.

 

OM RIGHT TO PLAY

Right To Play är en internationell välgörenhetsorganisation som arbetar för att skapa ett sundare och tryggare samhälle genom utbildning, idrott och lek. Vår strategi är att använda lekens och idrottens inneboende kraft för att utbilda och ge styrka och självkänsla till barn och unga. Vi finns i 15 länder och når ut till cirka 2 miljoner barn och ungdomar runt om i världen varje vecka.

Right To Play Sverige etablerades 2017. Vi utbildar och skapar möjligheter för ensamkommande och nyanlända ungdomar att komma ut i jobb, genom idrottsrörelsen. Genom aktiviteter starkt förankrade i programmets mål - ökad anställningsbarhet, förbättrat språk, förbättrad självkänsla och utökat nätverk, arbetar vi individanpassat så att varje ungdom får rätt förutsättningar att bli en aktiv deltagare i det svenska samhället, genom att bli en aktiv deltagare i den svenska idrottsrörelsen. I år kommer vi att ha skapat över 1000 arbetstillfällen för våra ungdomar i programmet.

På sikt ska vi även verka som insamlingsland för globala Right To Play-projekt. Det kommer att ske främst genom partnerskap inom idrottsrörelsen, med idrottsrättighetsägare, och genom att bygga upp en varumärkesambassadörer-verksamhet med kända idrottsprofiler.

 

BESKRIVNING AV UPPDRAGET

Right To Play Sverige söker nu en Engagerad styrelsemedlem som gjort alla misstag, men som också gjort världen bättre och skapat effekt som social entreprenör i den ideella sektorn. Målet är att tillsammans med Verksamhetsansvarig och övriga organisationen (3 anställda plus 11 ungdomsledare, ungdomar från vår målgrupp) i Sverige sätta Right To Play Sverige på kartan och bygga vidare på den framgångsrika start verksamheten haft. Här finns möjlighet att få vara med och genom styrelsearbete bygga en ideell organisation med ett starkt globalt varumärke i botten.

 

KVALIFIKATIONER OCH ERFARENHET

Vi söker dig som:

 • Är, eller har varit, en social entreprenör och som varit med och grundat och utvecklat en ideell organisation från grunden.
 • Brinner för alla människors lika värde och för integrationsfrågor i stort.
 • Är idérik men ändå konkret och som gillar att se saker från nya vinklar.

Ett extra plus om du har erfarenhet av:

 • Arbete med ungdomar och/eller nyanlända ungdomar.
 • Partnerskap / rättigheter/ sponsring / varumärkesambassadörer.
 • Engagemang/kontakter inom idrottsrörelsen.
 • Större ansökningsprocesser för lokal/global verksamhet.
 • Samarbeten med kommun.

 

KONTAKTUPPGIFTER

För mer information om Right To Play se här www.facebook.com/righttoplaysweden/ och här www.righttoplay.se. För frågor kontakta: Anna Lindh, Verksamhetsansvarig Right To Play Sverige på alindh@righttoplay.com.

 

Ps. Med i styrelsen idag är:

 • Jimmy Vika, Daglig Leder, Right To Play Norge – Ordförande
 • Sofia Breitholz, VD, Reach for Change
 • Thomas Breistein, Program Development Manager, Right To Play Norge
 • Carolina Brandtman, Snart VD Qliro Financial Services, tidigare VD Santander Sverige
 • Aki Temiseva, Global Vice President Philanthropy, Right To Play