Fler ungdomar inom Right To Play kan bli fotbollsdomare, tack Sveriges Elitdamdomare! - Right To Play Sverige

Tillbaka
  • Dela:

Fler ungdomar inom Right To Play kan bli fotbollsdomare, tack Sveriges Elitdamdomare!

Sveriges Elitdamdomare har för att fira Elitdomarklubbens jubileum gett en gåva till Right To Plays Domarakademi. Tack vare gåvan kan vi nu vidareutveckla vår Domarakadami så att fler ungdomar kan utbilda sig till fotbollsdomare.

21 nyanlända ungdomar har genom Right To Plays Domarakademi under 2018 utbildat sig till fotbollsdomare, för 5- och 7-manna. De har efter avslutad utbildning även fått stöd i att komma in i systemet och börjat döma matcher både i Sanktan och i turneringar runt om i Stockholm. Aktiva och före detta domare på elitnivå har varit mentorer, stöttat och coachat ungdomarna i sina första matcher, för flera ungdomar är domaryrket deras allra första arbete. De nyutbildade domarna har hamnat i ett sammanhang där de växt med sitt ansvar, där de blir respekterade och sedda för sina kunskaper och sin insats, vilket har lett till en positiv effekt på självkänsla, språk och anställningsbarhet.

 

Sveriges Elitdamdomare, SEDD, är en intresseorganisation som bildades 1987. SEDD består av domare i Damallsvenskan samt assisterande FIFA-domare.