Forozan firar sex år i Sverige - och en heltidstjänst hos Right To Play! - Right To Play Sverige

Tillbaka
  • Dela:

Forozan firar sex år i Sverige - och en heltidstjänst hos Right To Play!

Idag vill vi lyfta Forozan som sen studenten i somras har jobbat heltid hos oss på Right To Play. Forozan kom till Sverige 2015 och kom i kontakt med Right To Play under 2018 genom en av ungdomsledarna. Efter ett år som deltagare tog även han steget till Ungdomsledare för att sedan direkt efter att ha gått ut gymnasiet bli heltidsanställd som koordinator på Right To Plays kansli. 

Forozan kom till Sverige för precis 6 års sedan, från Afghanistan. Det första som slog honom var hur kallt och mörkt det var i Sverige. Den första stora utmaning som han stod inför var språket. Även efter att han hade varit i Sverige en längre tid var det svårt att hitta sammanhang att prata svenska. Med kompisarna han bodde till och gick i skolan tillsammans med, pratade han aldrig svenska.  

Efter tre år i Sverige kom Forozan i kontakt med Right To Play, via en kompis som arbetade som Ungdomsledare. Han fick höra att i Right To Play fick man chansen att titta på fotboll, skaffa sig jobb som gav inkomst och erfarenhet - och samtidigt lära känna nya vänner. Right To Play blev genast ett viktigt sammanhang för Forozan att prata svenska i och lära sig språket ordentligt.  

Efter ett år i Right To Play följde han sin kompis fotspår och blev ungdomsledare - med målet att förbättra sina ledaregenskaper. Nu, två år sedan berättar Forozan att just har fått vara ledare i flera och olika typer av sammanhang genom Right To Play. Han har lett aktiviteter, utbildat och stöttat nya Ungdomsledare, processlett workshops i externa sammanhang och representerat organisationen på Guldhjulets gala.  

Forozans utveckling i Right To Play stannade inte där - han gick snabbt vidare till Senior ungdomsledare, till projektmedarbetare och nu heltidsanställd som koordinator på kansliet direkt efter avslutade gymnasiestudier. Idag är Forozan ansvarig för våra sociala aktiviteter och engagerad i vårt  koncept ”Right To Talk” som syftar till att göra fler ungas röster hörda. När Forozan får frågan om varför han jobbar på Right To Play,  säger han att han alltid haft en samhällsengagemang och brinner för de frågor som Right To Play jobbar med. Dessutom får han en chans att stötta andra som befinner sig i en liknande situation som han varit i.  

“Jag tror att andra kan bli inspirerade av det jag gör. Det är många som inte tror på sig själva och inte tror att det är möjligt att jobba heltid på ett kontor, men jag skickar en signal till andra att det går att göra det. I Right To Play blir jag en förebild för dom.”