Glad sommar från Right To Play Sverige! - Right To Play Sverige

Tillbaka
  • Dela:

Glad sommar från Right To Play Sverige!

Right To Play Sweden fortsätter med aktiviteter (bl.a. vårt eget Sommarplugg på Tele2 Arena) hela sommaren, men jag (Anna) går nu på semester.. Vill innan dess passa på att tacka våra ungdomar för ett fint halvår, vi har kämpat för, och med varandra, på aktivitets-, verksamhetsnivå och opinionsbildande.

Utan er ungdomar, med våra fantastiska Ungdomsledare i spetsen, så vore vi i Right To Play ingenting. Så glad att vårt hårda jobb nu ger goda resultat och att Sveriges arbetsmarknad sakta men säkert börjar öppna upp, för vi är redo!

2018 har hittills varit ett händelserikt halvår för Right To Play Sweden. Vi har tack vare vårt stöd från Reach for Change Sweden blivit två anställda på kontoret, vi har fått flera nya och spännande partners (bl.a. Skandia Idéer för livet och Länsstyrelsen i Stockholm), vi har vidareutvecklat våra effektfyllda samarbeten med befintliga partners där vi bl.a. med Tele2 Sverige stod som vinnare av Silverhjulet på Gyllene Hjulet för "Årets Samhällsengagemang", vi har etablerat oss i nätverk bl.a. i CSR Swedens "Pact4Youth" med fokus på unga i jobb, samt i Youth 2020 som lyfter ungas inflytande, Metro Sverige har nominerat oss till "Årets Dörröppnare", vi har börjat podda ihop med TILIA - trygghet, stöd & vägledning för unga om ungas inkludering, vi har startat vår nya fotbollsdomarakademi som hittills har fått ut 23 nyanlända ungdomar i arbete som fotbollsdomare, genom vårt jobb- och praktikprogram har nu cirka 250 ungdomar haft praktik och ca 85% av de med arbetstillstånd har fått ett eller flera extrajobb (om vi fortsätter såhär har vi skapat över 700 arbetstillfällen innan året är slut), och i Right To Play är vi nu sex ungdomsledare, själva nyanlända ungdomar, som driver vårt program framåt.

Alla vi i Right To Play Sverige önskar er alla en härlig sommar!

 

Foto: Daniel Wiland