Kom jobba med oss i Right To Play! - Right To Play Sverige

Tillbaka
 • Dela:

Kom jobba med oss i Right To Play!

Engagerad världsförbättrare/Projektledare med koll sökes!

Varaktighet:
Tillträde så snart som möjligt. Visstidsanställning till och med februari 2020 med chans till förlängning.
Omfattning:
Deltid på ca 50% i uppstarten, kan öka i omfattning. Vi vill helst att du ska sitta med oss på vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm.
Lön:
Individuell lönesättning.
Ansökan:
Personligt brev och CV skickas till alindh@righttoplay.com. Skriv ”Engagerad världsförbättrare” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 14 maj 2019, men urval sker löpande!

OM RIGHT TO PLAY
Right To Play är en internationell välgörenhetsorganisation som arbetar för att skapa ett sundare och tryggare samhälle genom utbildning, idrott och lek. Vi arbetar med internationell evidensbaserad metod kring upplevelsebaserat lärande och målgruppsinkludering för att stärka ungas egenmakt och möjligheter att själva driva förändring. Vi finns i 15 länder och når ut till cirka 2 miljoner barn och ungdomar runt om i världen varje vecka.

Right To Play Sverige etablerades 2017 och driver program för att stötta och skapa möjligheter för nyanlända ungdomar att komma ut i jobb, främst genom idrottsrörelsen. Genom aktiviteter starkt förankrade i programmets mål - ökad anställningsbarhet, förbättrat språk, förbättrad självkänsla och utökat nätverk, arbetar vi individanpassat så att varje ungdom får rätt förutsättningar att bli en aktiv deltagare i det svenska samhället. Under 2018 skapade vi över 1000 arbetstillfällen för våra ungdomar i programmet, hittills i år har vi skapat ytterligare cirka 300.

På sikt ska Right To Play Sverige även driva insamling till globala projekt och program. Det kommer att ske främst genom partnerskap inom idrottsrörelsen, med idrottsrättighetsägare, och genom att bygga upp en varumärkesambassadörer-verksamhet med kända idrottsprofiler.

BESKRIVNING AV UPPDRAGET

Right To Play Sverige söker nu en engagerad världsförbättrare med koll/Projektledare att förstärka teamet med. Målet är att utveckla vårt nuvarande program till ett mer långsiktigt arbete för målgruppen nyanlända ungdomar, med fokus på en jämlik och hållbar etablering på arbetsmarknaden.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

 • Tillsammans med verksamhetsledningen ansvara för metodutveckling av nuvarande program för nyanlända ungdomar, med fokus på långsiktig etablering på arbetsmarknaden och i samhället.
 • Tillsammans med Program Manager ansvara för nuläges- och behovsanalys av nuvarande program tillsammans med fokusgrupper och referenter samt omvärldsanalys med fokus på normkritik.
 • Tillsammans med Program Manager ansvara för genomförande av test av utvecklad metod tillsammans med ungdomar i programmet samt utvärdering av test inför implementering och skalning.

ÖVRIGA ARBETSUPPGIFTER

 • Stötta Program Manager på aktivitet i programverksamheten (ofta kvällar/helger) vid behov. Detta för att löpande upprätthålla en förståelse och djup kunskap för/om programmet.
 • Stötta i koordinering och bearbetning av företag och partnerskap/sponsorskap, samt tillsammans med Partnership Manager och Program Manager driva relation och implementering.
 • Löpande projektadministration och allmän koordinering.
 • Ha skoj ihop med Verksamhetsledare, Program Manager och Partnership Manager på vårt kontor i centrala Stockholm.

Vi söker rätt person, och är därför flexibla att anpassa rollen efter dina styrkor, och vad som ger/tar energi. Ovan är vår första tanke…

KVALIFIKATIONER OCH ERFARENHET

Vi söker dig som har:

 • God kunskap och erfarenhet av metodutveckling. Du ska även ha erfarenhet och intresse av arbete med jämlikhetsperspektiv, normkritik och social hållbarhet.
 • Är flexibel, självgående och har erfarenhet av att arbeta upp strukturer i en föränderlig miljö. Du ska trivas med att arbeta med både högt och lågt, både hands on och strategiskt.
 • Brinner för alla människors lika värde och för integrationsfrågor i stort.
 • Är idérik men ändå konkret och som gillar att se saker från nya vinklar.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:

 • Arbete med ungdomar och/eller nyanlända.
 • Att arbeta med partnerskap/rättigheter/sponsring och har ett brett nätverk inom näringslivet – a.k.a. potentiella arbetsgivare till våra ungdomar.
 • Att driva kommunikation genom egna och förtjänade kanaler.
 • Större ansökningsprocesser för lokal/global verksamhet.

Har du en universitetsexamen eller motsvarande inom statsvetenskap, internationella relationer, socionom eller liknande så är det ett extra plus. För rätt kandidat finns även möjlighet att anställa dig i pågående studier. Vi värdesätter mångfald och söker efter personer med erfarenheter som kan komplettera vårt team.

KONTAKTUPPGIFTER

För mer information om Right To Play se www.righttoplay.se eller www.facebook.com/righttoplaysweden. För frågor om tjänsten kontakta: Anna Lindh, Verksamhetsansvarig Right To Play Sverige på alindh@righttoplay.com eller på telefon +46 70 181 59 76.

Ps. Bilden är från när vi tillsammans med Tele2 vann Silverhjulet i kategorin "Årets Samhällsengangemang" i Sveriges största event- och sponsringstävling 2018..

Fotograf: Daniel Wiland