OS-satsande i vindsurfing Johanna Hjertberg blir Right To Play Sveriges ambassadör! - Right To Play Sverige

Tillbaka
  • Dela:

OS-satsande i vindsurfing Johanna Hjertberg blir Right To Play Sveriges ambassadör!

Right To Play Sweden och den OS-sponsrade vindfoilsurfaren Johanna Hjertberg ska arbeta för att tjejer med utländsk bakgrund ska känna sig säkrare i vattnet – ett avgörande första steg mot att fler ska kunna delta i vattensporter och därmed jämlik hälsa! 


Precis som Right To Play Sweden brinner Johanna för allas lika rätt till hälsa. Idag är steget till vattensporter stort för många tjejer. Från att ha arbetat nära målgruppen i flera år vet vi att många känner sig rädda i vattnet, men att det finns en stor vilja bland tjejerna själva att förändra detta. Genom samarbetet med Johanna kommer vi därför att arbeta för att bygga upp en vattenvana så att fler ska känna sig tryggare och våga ta plats på nya arenor.  
 

”Genom en framgångsrik kvinnlig idrottare som förebild kan vi nu arbeta för att fler ska bli säkrare i vattnet. Det handlar inte bara om att göra fler miljöer tillgängliga utan också en säkerhetsfråga som kan rädda liv”, säger Anna Lindh, affärschef och grundare av Right To Play Sweden. 
 

Johanna har ett VM-guld från 2019 och nu tävlar hon i OS-klassen! "Jag har fått ut så mycket av min sport och nu vill jag ge fler människor samma möjlighet. Windfoil är en homogen sport som jag vill vara med och förändra. Genom detta samarbete vill vi att fler tjejer ska få upp ögonen för vattensport!", säger Johanna Hjertberg. Samarbetet mellan Johanna Hjertberg och Right To Play Sverige sker inom projektet "Hälsa på tjejers villkor", som finansieras av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova. Syftet är att skapa mer jämställda förutsättningar för idrott för tjejer med utländsk bakgrund. 

Varmt välkommen Johanna till Right To Play Sweden och lycka till kommande tävlingar!