Right To Play rekryterar och satsar på partnerskap. - Right To Play Sverige

Tillbaka
  • Dela:

Right To Play rekryterar och satsar på partnerskap.

Den internationella ideella organisationen Right To Play utökar nu sitt team efter ett framgångsrikt första år i Sverige. In kommer Frida Olsson som Program Manager med fokus på partnerskap och nya intäkter.

Frida Olsson kommer senast från TV4 och arbetade där i sin roll som Exekutiv Producent bl.a. med partnerskap och innehåll. Hon har varit ansvarig för kommersiellt tunga produktioner såsom ”Äntligen Hemma”, men även ”Mandelmanns Gård” och samarbetet med barnrättsorganisationen Plan Sverige. På Right To Play kommer Frida nu att utveckla intäktsströmmar och program tillsammans med nya och befintliga partners.

- Vi kickar igång 2018 med en verksamhet som har bevis på att det vi gör fungerar: 80% av ungdomarna i programmet upplever att Right To Play har ökat deras självkänsla samt utökat deras sociala nätverk. Nu är det perfekt tid att få in Frida som är modig, tänker nytt och får saker att hända. Fridas arbete kommer att möjliggöra för fler företag att göra verklig skillnad, säger Right To Play Sveriges Verksamhetsledare Anna Lindh.

- Jobbet på Right To Play är en dröm som går i uppfyllelse! Att få kombinera mina erfarenheter med partnerskapsbyggande i en kommersiell bransch, med mitt stora samhällsengagemang känns spännande, säger Frida Olsson.

Right To Play kommer att fortsätta arbeta nära, individanpassat och långsiktigt för att ungdomarna ska bli aktiva deltagare av integration, inte enbart passiva mottagare.

Vi har alla ett ansvar för att skapa det samhälle vi vill leva i. Vi måste se våra nyanlända som individer och resurser som tillför samhället, och där har Right To Play skapat ett vinnande program som främjar inkludering som verkligen fungerar, säger Frida. 

Under 2018 tar Carolina Brandtman en plats i Right To Plays styrelse. Carolina var senast VD på Santander Consumer Bank och kommer även hon att kunna stötta upp i arbetet med partnerskap, med fokus på näringslivet.

För mer information och för högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Anna Lindh, Right To Play på +46 70 181 59 76 eller alindh@righttoplay.com.

Mer om Right To Play Sverige

Right To Plays svenska program, med målgrupp nyanlända och ensamkommande ungdomar, utgår ifrån Right To Plays metodik med erfarenhetsbaserat lärande genom aktivt deltagande. Fokus ligger på ny kunskap, nya erfarenheter och kontakter, och en massa skratt, allt genom idrotten. Genom att bli aktiva deltagare i idrottsrörelsen blir också ungdomarna aktiva deltagare i det svenska samhället. I dagsläget engagerar Right To Play cirka 220 ungdomar i sitt program.

www.righttoplay.se

Mer om Right To Play globalt:

Den internationella välgörenhetsorganisation Right To Play finns idag i 16 länder och använder lekens och idrottens kraft för att utbilda och stärka behövande barn och unga. Right To Play når ut till cirka 1 miljon barn i veckan.

www.righttoplay.com