Right To Play söker en Praktikant! - Right To Play Sverige

Tillbaka
 • Dela:

Right To Play söker en Praktikant!

Varaktighet: Praktiken pågår under hösten, tillträde och längd är flexibelt men gärna minst 8 veckor.

Omfattning: Praktik på 60-100%. Du kommer både att arbeta hemifrån och från vårt kontor i Gamla stan, Stockholm. 

Ersättning: Praktiken är inte arvoderad. Vi riktar oss främst till dig som är inskriven på universitet, högskola eller yrkeshögskola och gör praktik som en del av din utbildning. 

Ansökan: Maila CV och personligt brev till alindh@righttoplay.com. Beskriv i ditt personliga brev varför du vill göra praktik hos Right To Play och vad du vill lära dig under praktiken. Skriv ”Praktik!” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 30 juni 2022, men vi hanterar ansökningar löpande. 

OM RIGHT TO PLAY

Right To Play är en global organisation som arbetar för att stärka barn och ungas egenmakt och möjligheter att själva driva förändring genom idrott, lek och utbildning. Vi finns i 15 länder och når ut till cirka 2,3 miljoner barn och ungdomar runt om i världen varje år. 

Right To Play Sverige är en ideell förening som etablerades 2017. I samarbete med kommun, företag, föreningslivet och ungdomarna själva stöttar, utbildar och stärker Right To Play Sverige utrikesfödda och nyanlända ungdomar. Programverksamhetens mål är att öka ungdomarnas anställningsmöjligheter, hälsa samt egenmakt att driva förändring för sig själva och i samhället i stort. Alla våra projekt utgår från ungdomarna – deras styrkor, förutsättningar och behov.  

BESKRIVNING AV PRAKTIKEN 

Right To Play Sverige har många spännande projekt på gång och söker en engagerad, kreativ och ansvarsfull praktikant som vill göra praktik i en lärorik miljö där du får insyn i och bidra till vårt arbete med att ungdomar får rätt förutsättningar att bli en aktiva deltagare i det svenska samhället.

UPPGIFTER 

Du kommer att få vara delaktig i vårt arbete med att: 

 • Processleda ungdomar i våra program 

 • Att bygga relation till unga i vår målgrupp 

 • Arbeta med vår kommunikation och i våra partnerskap med företag  

 • Dokumentation och rapportering av våra program 

Du kommer även få vara med i vår programverksamhet för att lära dig mer om hur vi jobbar mot våra mål, och då förekommer visst arbete på kvällar och helger. 

OM DIG 

Vi söker dig som:  

 • Brinner för alla människors lika värde samt jämställdhets- och inkluderingsfrågor. 

 • Är kreativ och tycker om att komma på nya idéer. 

 • Är strukturerad, ordningsam och ansvarsfull. 

 • Kan vara flexibel – vi är en liten och dynamisk organisation där alla dagar inte är förutsägbara. 

 • Gärna har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. 

 • Studerar ett relevant program på universitet, högskola eller yrkeshögskola. 

OM PRAKTIKEN 

Hos oss får du vara i en innovativ och lärorik miljö. I början av praktiken lägger vi gemensamt upp en plan för din praktik, där vi kollar på vad du tycker är kul och vill lära dig om.

Vid väl genomförd praktik finns möjlighet till anställning. 

KONTAKTUPPGIFTER 

För mer koll på vår dagliga verksamhet kika in vår Facebook. För frågor kontakta Anna Lindh, Verksamhetschef alindh@righttoplay.com. Är du intresserad av referenser från partners/ideellt engagerade/finansiärer som jobbar med oss, så att du får en mer nyanserad bild, läs vår Verksamhetsberättelse från 2020 (2021 är snart klar...)! Dina framtida kollegor hittar du på vår hemsida.

 

I enlighet med dataskyddsförordningen GDPR så sparar Right To Play Sverige endast den ansökandes uppgifter tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas dina uppgifter från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Right To Play Sveriges kansli. Har du frågor om hur vi hanterar personuppgifter så tveka inte att kontakta oss via alindh@righttoplay.com.