Right To Play söker en entusiastisk och innovativ Partnership Manager! - Right To Play Sverige

Tillbaka
 • Dela:

Right To Play söker en entusiastisk och innovativ Partnership Manager!

OBS. Tjänsten är tillsatt!

Varaktighet:
Tillträde tidigast 17 februari 2020, till 15 december 2020. Med chans till förlängning.

Omfattning:
Vikariat på 100%. Tjänsten är placerad på Right To Play Sveriges kontor i Gamla Stan, Stockholm.
Lön:
Individuell lönesättning.
Ansökan:
Maila CV och personligt brev till alindh@righttoplay.com. Vi vill verka för mångfald i våra rekryteringsprocesser, skicka därför ditt CV utan namn, bild och adress. Ditt personliga brev ska inledas med tre korta punkter som beskriver varför vi ska anställa just dig. Skriv ”Jag är innovativ!” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 13 januari 2020. Vi tillämpar löpande urval, vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

OM RIGHT TO PLAY
Right To Play är en global organisation som arbetar för att stärka barn och ungas egenmakt och möjligheter att själva driva förändring genom idrott, lek och utbildning. Vi finns i 15 länder och når ut till cirka 2,3 miljoner barn och ungdomar runt om i världen varje år.

Right To Play Sverige är en ideell förening som etablerades 2017 och driver program för att stötta och skapa möjligheter för nyanlända ungdomar att komma ut i jobb. Genom aktiviteter starkt förankrade i programmets mål - ökade anställningsmöjligheter, förbättrat språk, stärkt självkänsla och utökat nätverk, arbetar vi individanpassat så att varje ungdom får rätt förutsättningar att bli en aktiv deltagare i det svenska samhället. Organisationen har växt från 1 till 16 medarbetare på tre år och programmet visar väldigt goda resultat. Vi har stöd från bl.a. Vinnova, Arvsfonden, Stockholm stads socialnämnd samt ett flertal företag och privatpersoner. Många av våra befintliga företagspartners har vi haft sedan starten. Vi tror på långsiktiga samarbeten och lägger mycket tid och kärlek på att våra partnerskap ska vara relevanta för alla parter - ungdomarna, partners och Right To Play som organisation.

På sikt ska Right To Play Sverige även driva insamling till globala program. Det kommer att ske främst genom partnerskap inom idrotten och genom att bygga upp aktiveringar kring varumärkesambassadörer, kända idrottsprofiler. Idag har vi partnerskap med exempelvis Liverpool FC Foundation och internationella skidförbundet FIS.

Vi tror på en sund arbetsmiljö där:

 • En inte ska hålla alla bollar i luften samtidigt, dygnet runt.
 • En inte ska stressa - då blir inget bra gjort ändå. Såklart kan vi ha intensiva perioder, men då hjälps vi åt.
 • Vi har en arbetsmiljö som skapar trygghet och mod att våga testa nytt.
 • Vi har tid att stanna upp för reflektion, och att lära oss av andras misstag. Då slipper vi lägga tid och energi på att göra dem själva.

 

BESKRIVNING AV UPPDRAGET

Right To Play Sverige söker nu en Partnership Manager att förstärka vårt team med. Målet med rollen är att stärka våra befintliga, samt skapa nya partnerskap från näringslivet. Fokus ligger på att attrahera arbetsgivare/företag som genererar anställningar inom vårt 3-åriga projekt ”Right To Work” (finansierat av Arvsfonden med mål att få ut 100 ungdomar i heltidsarbete) och intäkter till vårt nuvarande program. Du har en viktig roll i vårt långsiktiga arbete där målet är att nyanlända ungdomar ska nå en jämlik och hållbar etablering på arbetsmarknaden.

 

ARBETSUPPGIFTER

 • Utveckla och aktivera nya och befintliga partnerskap och företagssamarbeten.
 • Tillsammans med verksamhetsledningen arbeta med metodutveckling av finansieringsmodeller, partnerskapsstrukturer och program.
 • Driva kommunikation och påverkan kring Partnerskap genom egna och förtjänade kanaler.
 • Stötta i programverksamhetens aktiviteter vid behov (kan ske kvällstid och helg). Detta för att löpande upprätthålla en förståelse och djup kunskap för/om programmet.

 

KVALIFIKATIONER OCH ERFARENHET

Vi söker dig som:

 • Brinner för alla människors lika värde samt integrations- och inkluderingsfrågor.
 • Är idérik och ändå konkret. Gillar att se saker från nya vinklar.
 • Älskar att jobba i team, och samtidigt bra på att ta egna initiativ och eget ansvar.
 • Har ett bra nätverk inom näringslivet – a.k.a. potentiella arbetsgivare till våra ungdomar.
 • Arbetat med partnerskap/rättigheter/sponsring/varumärkesambassadörer.
 • Kan kommunicera mycket väl både muntligt och skriftligt. Du ska vara mycket bra live och på att bygga relationer. Du ska gärna kunna skriva starka texter och korta snygga copys. Att paketera och kommunicera det vi gör, live och i skrift, är viktigt för oss.

Lite extra meriterande är det om du även har erfarenhet av:

 • Arbete med ungdomar och/eller nyanlända ungdomar.
 • Rekrytering och bemanning.
 • Excel och Powerpoint samt InDesign/Photoshop/redigering av rörlig bild.

I Right To Plays värdegrund värnar vi om mångfald, därför ser vi gärna en bredd av erfarenheter hos dig som ansöker. Vi söker rätt person, och är därför flexibla att till viss del anpassa rollen efter dina styrkor, och vad som ger/tar energi.

 

KONTAKTUPPGIFTER

För frågor: Anna Lindh, Verksamhetsledare Right To Play Sverige på alindh@righttoplay.com. För mer koll på vår dagliga verksamhet kika in vår Facebook. Är du intresserad av referenser från partners/ideellt engagerade/finansiärer som jobbar med oss, så att du får en mer nyanserad bild av oss- läs vår Verksamhetsberättelse! Dina framtida kollegor hittar du på vår hemsida.

 

I enlighet med dataskyddsförordningen GDPR så sparar Right To Play Sverige endast den ansökandes uppgifter tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas dina uppgifter från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Right To Play Sveriges kansli. Har du frågor om hur vi hanterar personuppgifter så tveka inte att kontakta oss via alindh@righttoplay.com.

 

Foto: Teodor Axlund