Vår nya kollega utmanar Koss i jägarvila, och möjliggör för tjejers delaktighet! - Right To Play Sverige

Tillbaka
  • Dela:

Vår nya kollega utmanar Koss i jägarvila, och möjliggör för tjejers delaktighet!

Vi välkomnar en ny kollega till Right To Play! Josefine Thorén inledde sitt projektledarskap med att utmana Right To Plays grundare i jägarvila, eller 90-graderen som norrmännen kallar den. Nu är hon på jakt efter fler arbetsgivare som tillsammans med oss vill möjliggöra för fler tjejers delaktighet på arbetsmarknaden. 

Josefine Thorén är en tjugosjuårig människorättsvetare från Skåne. Hon kommer in med gedigen erfarenhet från såväl projektledaryrket, som integrations- och jämställdhetsfrågor. Hennes främsta fokus blir nu att leda arbetet med Right To Plays förstudie i nyanlända tjejers etablering på arbetsmarknaden, med stöd från Europeiska Socialfonden. Dessutom kommer hon att kroka arm med Rana, Kadra och övriga tjejer i jämställdhetsprojektet "På egna villkor" som vi drivit med fantastiska resultat under året, där vi nu växlar upp vårt fokus på ledarskap, fysisk och psykisk hälsa samt att stärka tjejers digitala kompetens. Såhär säger Josefine själv om sin drivkraft och hennes roll i Right To Play: 

"Få saker gör mig så arg som ojämställdhet och ojämlikhet, så jag försöker vara en del av lösningen. Därför är det en ära att få driva Right To Plays två jämställhetsprojekt. Både att fortsätta det påbörjade (och grymma!) arbetet med projektet På egna villkor, samt projektleda förstudien med stöd av Europeiska Socialfonden och att få vara likväl som samordna fler möjliggörare för unga tjejer!" 

Vi ser mycket fram emot att stärka upp teamet, utmanas och utvecklas tillsammans med Josefine. Och hon håller med: "Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor skapa den förändring vi vill se i samhället. Att bidra! Och äta glass - jag tycker mig känna vårens vindar?" 

Och hur gick det då med Josefines utmaning - att gå upp mot Johann Olav Koss och försöka klå hans otroliga rekord på 40 minuter i jägarvila/90 grader? Vi kan avslöja att Josefine klarade ca 90 sekunder, men då var hon helt ouppvärmd :) 
Vi är säkra på att Koss är stolt över Josefines försök, och hennes engagemang i Right To Play!

Kontakt till Josefine för att få veta mer om hur ni som arbetsgivare eller företag kan vara med och bidra: jthoren@righttoplay.com.