Youth2020 lyfter ungas röster - Right To Play Sverige

Tillbaka
  • Dela:

Youth2020 lyfter ungas röster

I helgen och veckan har vår Right To Plays Ungdomsledare Ali rest runt i Sveriges södra delar för att samla fler nyanlända ungdomars idéer inför Youth 2020s toppmöte.

På lördagen besökte Ali Göteborg och genomförde en idéverkstad, efter dagens slut berättade han att ”Vi kom på bra idéer och förslag som kan bidra till ett mer demokratiskt samhälle där unga hamnar i centrum. Workshopen är inte slutet utan den är en början på ett arbete som kommer göra skillnad på riktigt. Alla dessa idéer och förslag som själva unga tycker är viktiga, kommer vi utveckla och stötta så att dem kan bli verklighet och göra skillnad för unga”, berättar Ali.

Igår gick resan vidare till Växjö där ett gäng ungdomar som aldrig tidigare fått möjlighet att uttrycka sina idéer och tankar om delaktighet och demokrati, diskuterade nya möjligheter för fler ungas röster att höras. 

”Jag känner mig extra glad att vi fick träffa just dessa ungdomar!” avslutar Ali. 

Mer om Youth2020s toppmöte:

Fredagen den 20 september anordnas ett toppmöte i Stockholm där 200 ungdomar från hela Sverige tillsammans med 60 inbjudna makthavare och experter samlas för att arbeta sida vid sida. På mötet kommer de idéer som samlats in under idéverkstäderna att utvecklas, bearbetas och presenteras för och tillsammans med makthavarna.