DAGBOK - Right To Play Sverige

DAGBOK

Här hittar ni ett urval av vad som händer i projektet. För löpande aktuella nyheter, följ oss på Facebook!

DAGBOK

2021-01-20

Hej allihop! Nu är vi i full gång att sätta igång och planera året, vi kommer in till ett nytt år fulla med energi och innovation! 2021 kommer att bli otroligt spännande med många nya samarbeten och många nya engagerade och drivna ungdomar i projektet som behöver komma ut i arbete. Är du arbetsgivare och vill ha grym arbetskraft och samtidigt bidra till ett bättre samhälle? Hör av dig till Projektledare Charles Lindell Beskow på clindell@righttoplay.com

2020-12-10

Precis innan vi på Right To Play går på semester når vi 300 gränsen! Vi har nu sedan hösten 2018 genererat 300 jobb, och under pandemi-året har vi skapat 116 jobb för 73 ungdomar. Tack till alla samarbetspartners som under året har möjliggjort för ungdomarna i vårt program att etableras på arbetsmarknaden, och tack till alla ungdomar som engagerat sig så otroligt och kommit på alla våra aktiviteter trots att vi inte kunnat ses fysiskt! Tillsammans har vi klarat det och tillsammans kommer vi att göra 2021 till ett ännu bättre år!

2020-11-11

Idag var Projektledare Charles och Ungdomsledare Hassan med på Social Innovation Summit med sociala entreprenörer över hela världen för att prata om hur vi fått ut 58 ungdomar i 91 jobb under en pandemi!

2020-10-08

Om några dagar är det dags för tre digitala rekryteringsevents med flertalet anställningssugna arbetsgivare. I samarbete med Ensamkommandes Förbund, Röda Korset, Stadsmissionen, Arbetskraftsförmedlningen och Stockholms Stad kommer 100 nyanlända ungdomar i behov av arbete delta. 

2020-09-23

För några dagar sedan var vi med på Integrationspaktens medlemsträff och pratade om våra resultat i Right To Work projektet.  34.30 in i programmet. 

Om seminariet - "I Integrationspaktens andra digitala medlemsträff gör vi en gemensam nyorientering i det nya normala – ett Stockholm som drabbats hårt av pandemins konsekvenser, men som också kan fungera som motorn för en omstart av Sverige."

https://www.youtube.com/watch?v=flBbFAyyOE8&feature=youtu.be

2020-08-30

Hösten har nu officiellt anlänt och det är dags att fylla höstens program med aktiviteter som fyller ungdomarnas CVn, ger relevant arbetslivserfarenhet och stöttar arbetsgivare att öppna upp sina rekryteringsprocesser., NU KÖR VI!

2020-06-30

Våren 2020 börjar lida mot sitt slut. Här kommer en liten sommarhälsning från Projektledaren:

Det har varit, som vi alla vet, en mycket speciell vår på alla sätt och vis. Den har varit extremt utmanande men också otroligt inspirerande och rolig i stunder. I mars ställde vi snabbt om projektet till digitalt och har sedan dess haft våra aktiviteter över Zoom. Det är inte förrän nyligen som vi lite försiktigt har börjat träffats igen, framförallt på vår innegård och med 2 meters avstånd. Att vi har blivit tvungna att ställa om till en helt digital verksamhet har varit otroligt lärorik och jag vill passa på att tacka mina medarbetare, alla volontärer, våra partners och ungdomarna för alla gånger vi kämpat med att uppdatera CV, skrivit personliga brev, övat på arbetsintervjuer och sökt oändligt antal med jobb tillsammans över Zoom. Vad vi har kämpat! Och det har gått! Under Covid-19 har vi på Right To Play lyckats generera över 40 jobb, och totalt i programmet ligger vi nu på  257 jobb! Vidare har 80% av de ungdomar som går under nya gymnasielagen nu fått ett heltidsjobb!

Det har varit otroligt att se att vi tillsammans med ungdomarna och våra partners kunnat även under kris, skapa magi! Nu är Zoom-tröttheten ett faktum och under sommaren kommer vi att börja ses mer och mer. Till höst hoppas vi att läget är någorlunda tillbaka - oavsett kommer vi att fortsätta att kapacitetsbygga ungdomarna utifrån våra mål - ökad arbetslivserfarenhet genom utökat nätverk, förbättrade språkkunskaper och stärkt självkänsla!

Glad sommar önskar Charles Lindell, Projektledare i Right To Work

2020-06-27

Tre stycken mentorprogram "Fyll ett CV" (tre månader var) har vi arrangerat det senaste året tillsammans med vår bestie Stratsys. Resultat - Vad sägs om att 18 av 23 deltagande ungdomar har fått jobb.. hittills..

2020-06-04

Utmaningen - ”Många av våra aktiviteter med upplevelsebaserat lärande kopplat till jobb har ställts in pga Covid-19”. En human centered design-process senare så föddes Rights To Plays ”Aktivitetsledare”! ”Bästa sättet för mig att utvecklas som ledare är att få vara en ledare”, som en av våra ungdomar sa. Våra Aktivitetsledare ska uppleva och utveckla sina ledaregenskaper på aktivitet i sommar jämte våra Ungdomsledare, med mål att ca 2-3 ska anställas som Ungdomsledare till hösten. Massa nya erfarenheter, kunskaper och ett stärkt nätverk, vi fortsätter att fylla CVn och får ut ungdomar i jobb!
Säg hej till Right To Plays nya Aktivitetsledare!

Bilden kan innehålla: 8 personer, personer som står, träd, gräs, utomhus och natur

2020-05-25

Narges är en av de ungdomar i vårt program som fått jobb (som personlig assistent), trots en minst sagt turbulent arbetsmarknad. För henne var hennes mentor nyckeln till framgång, en mentor hon har via vårt mentorprogram med Summa Equity (hela 12 ungdomar av 14 har i samarbete med sin mentor från Summa Equity fått jobb det senaste halvåret).
”Det var ett givande program, genom det fick jag mitt första riktiga jobb. Jag är glad att jag har varit med det i programmet och att jag har lyckats med detta. För ett tag kände jag att det är omöjligt att få ett jobb men med hjälp av min mentor fick jag ett." - Annan ungdom som haft mentor via Summa Equity.

Bilden kan innehålla: 1 person, sitter, gräs, träd och utomhus

2020-04-25

Vår Program Manager Frida berättar i Svenskt NäringslivArbetsmarknadsnytt om hur vi ställt om och fortsatt får ut unga i jobb i rådande kris:

”På senare tid har det snarare varit fler ungdomar som har fått jobb. Även om det är tillfälliga anställningar är det väldigt positivt. Skarp arbetslivserfarenhet och goda referenser är en viktig nyckel för att komma ut i varaktigt arbete.”

https://www.arbetsmarknadsnytt.se/allmanna_nyheter/stallde-om-for-att-stotta-unga-nyanlanda-i-krisen_773824.html?fbclid=IwAR1Aqzb8VTOb5GCxxaoBPyI5M7klfcPYKZmmJU0OwBHSNHugaz79FW8BZms

2020-04-20

Måndagspeppen - NU ÖVER 200 JOBB! På lite över ett år har vi tillsammans med våra partners förmedlat över 200 jobb till programmets ungdomar. 200-strecket passerades precis innan påsk...

2020-04-09

Corona-tider till trots - vi kämpar på, och fortsätter få ut ungdomar i jobb! Ali som är en aktiv och engagerad deltagare i vårt program har nu fått både extrajobb och sommarjobb på ett äldreboende. Efter rekommendation från Right To Play blev Ali kallad till telefonintervju. ”Det var lätt för mig, jag visste vad jag skulle svara på frågorna - det hade jag lärt mig genom Right To Play!” säger Ali stolt.

2020-04-02

Efter en paus i nyhetsflödet kan vi nu konstatera att Covid-19 är i full fart. Vi har nu sedan mars ställt om till en helt digital verksamhet och fortsätter att arbeta förebyggande med kapacitetsbyggande aktiviteter, allt numera via Zoom. Det kommer att bli en turbulent tid framför oss, men vi kommer att klara det. Vi fortsätter med projektet och har kvar vårt mål att ungdomarna ska få heltidsjobb! 

2020-02-01

Forozan är en som avancerar snabbt.. Efter bara fyra månader som Ungdomsledare tog han nästa steg i karriären och är nu sedan årsskiftet projektmedarbetare i vårt Arvsfondenfinansierade projekt "Right To Work".
- Forozan har på snabb tid sedan han blev Ungdomsledare visat ett enormt engagemang i att få ut våra deltagare i jobb. Med sin vilja, sitt driv, sitt inlyssnande sätt och sina extremt värdefulla erfarenheter är han en nyckel i vårt löpande arbete, både strategiskt och med ungdomarna i projektet, säger Charlie ansvarig för "Right To Work".
Mer om Forozan kan du läsa här http://righttoplay.se/ansatte/42/details/65

2020-01-07

Nu har vi precis satt igång projektet Right To Work och är inne i en planeringsfas. Vi har en otroligt spännande och utmanade tid framför oss med många givande samarbeten och såklart många ungdomar som kommer ut i jobb! Målet detta år är att 20 ungdomar ska ha heltidsjobb varav 5 av dessa ska vara tjejer. Målet på tre år är att 100 ungdomar ska ha fått heltidsjobb. Nu kör vi!